våra senaste

Pollare

Produkter

Pilomat

Ingen dag är den andra lik.

Se video på tester

Pilomat

PILOMAT är ett av marknadens absolut starkaste varumärken inom automatiska pollare. Pollarna går att få i en mängd olika dimensioner och säkerhetsklassningar. Manövrering i höjdled sker antingen via mekanisk eller elektrisk manövrering.  Vid elektrisk manövrering drivs pollaren av en inbyggd hydraulisk drivenhet. Hydraulisk drift är en fördel i vårt nordiska klimat då man slipper problem med fukt och kondens som annars kan uppstå i pneumatiska lösningar. Manövrering görs med fjärrkontroll eller annan styrutrustning.  De fasta pollarna passar för ytor där en tydlig och permanent avgränsning mot trafik önskas. Säkerhetsklassning och anti-terrorist Såväl elektriska som fasta pollare finns även i utförande med hög säkerhetsklassning, ett så kallat antiterrorist-utförande. Pollarna är då kraftig förstärkta och krocktestade mot säkerhetsklasser upp till K12/M50. Detta utförande är ett bra alternativ där man vill ha ett förhöjt krockmotstånd, till exempel vid banker, ambassader och för företag där försäkringsbolag kräver ökat skydd mot inbrott. Exempelvis en lastbil på 7 ton som kör i 80 km/h och det tar stopp! 

Tollab är sedan 2014 återförsäljare av Pilomats högklassiga produkter. Pilomat har sin egna tillverkning i Italien och utvecklar allting själva. Deras produkter skyddar såväl uppfarter till privat bostäder samt högrisk byggnader såsom ambassader runt om i världen. Pollarna som är deras största produkt kan fås som fasta installationer, höj och sänk bar version samt mobil fast installation. 
För den nordiska marknaden installerar vi uteslutande hydrauliska pollare med värmare då dem ej blir påverkade av vårt väder. 
Pollarna gjuts fast i marken och har ett minimalt underhåll. 
Varianterna är åtskilliga, färg, storlek, med ljus etc kan helt anpassas efter krav, tycke och smak. 
Kontakta gärna oss så går vi igenom utbudet samt vad ni har för krav.

Vi har service dygnet runt på allt vi säljer och installerar!

TOLLAB

vill ni få hjälp med att säkra upp er passage?

Vill du veta mer - fyll i formuläret